Nota prawna

Opis oferty zawarty na stronie internetowej sporządzany jest na podstawie oględzin nieruchomości oraz informacji uzyskanych od właściciela, może podlegać aktualizacji i nie stanowi oferty określonej w art. 66 i następnych K.C.

Klauzula informacyjna - zbierania danych osobowych bezpośrednio od osoby, której dane dotyczą
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej ogólne rozporządzenie o ochronie danych, „RODO”), informuję Panią/Pana, że:
1) administratorem danych osobowych jest Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (dalej NCBR) z siedzibą w Warszawa 00-695;
2) z administratorem danych można się skontaktować poprzez adres e-mail: inspektorochronydanychosobowych@ncbr.gov.pl;
3) dane osobowe są przetwarzane w celu/celach:
- zorganizowania i przeprowadzenia bezpłatnego spotkania informacyjnego dotyczącego możliwości pozyskania dotacji dla firm, organizowanego na zlecenie Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (dalej: NCBR) przez firmę INNOVA Paweł Wierzbicki,
- poinformowania o nowych inicjatywach, konkursach ogłaszanych i realizowanych przez NCBR,
- wykonywania zadań związanych z realizacją praw i obowiązków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju wynikających z umowy o dofinansowanie projektu w związku z art. 68a ustawy z dnia 11 lipca 2014 r. o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014-2020 (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r. poz. 1460, z późn. zm.),
4) dane osobowe są przetwarzane na podstawie:
- zgody - osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów (art. 6 ust. 1 pkt a RODO),
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych może zostać w dowolnym momencie wycofana, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
5) podanie danych osobowych jest dobrowolne, z tym że podanie danych osobowych stanowi warunek umożliwiający wysłanie zgłoszenia i udział w bezpłatnym spotkaniu
Strona 2 z 4
informacyjnym dotyczącym możliwości pozyskania dotacji dla firm, organizowanym na zlecenie NCBR przez firmę INNOVA Paweł Wierzbicki. Nie podanie danych wymaganych w formularzu zgłoszeniowym skutkować będzie wadliwością zgłoszenia i odmową jego przyjęcia, a w konsekwencji brakiem możliwości wzięcia udziału w spotkaniu;
6) dane osobowe będą przetwarzane przez czas niezbędny na przygotowanie i przeprowadzenia spotkania inforamacyjnego, o którym mowa w pkt 3) oraz przechowywane będą w celach archiwalnych przez okres przechowywania zgodny z instrukcją kancelaryjną NCBR i Jednolitym Rzeczowym Wykazem Akt.;
7) odbiorcą/ami danych osobowych będzie/ą pracownicy firmy INNOVA, lub osoby zaangażowane na podstawie umów cywilnoprawnych, odpowiedzialne za przeprowadzanie procesów rekrutacyjnych na spotkania NCBR oraz NCBR jako zleceniodawca i organizator realizowanych spotkań, 8) przysługujące Pani/Panu prawa w stosunku do NCBR to: żądanie dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenie przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. W sprawie realizacji praw można kontaktować się z inspektorem ochrony danych pod adresem mailowym udostępnionym w pkt 2 powyżej;
9) prawie wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w wypadku uznania, że administrator (NCBR) naruszył przepisy o ochronie danych osobowych;
10) dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego;
11) dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb klientów. Zmiany ustawień dotyczących plików cookie można dokonać w dowolnej chwili modyfikując ustawienia przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmian ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

rozumiem